Ook beschikbaar in het: Engels

Sigrid Sijthoff

oprichter Kick your Habits

‘Omdat ik het leuke mensen vind’ is mijn beste antwoord als mensen mij vragen waarom ik in 2011 mede-oprichter was van Kick your Habits en de huisartsgeneeskunde vaarwel zei. Ik merkte als huisarts vaak hoe een slechte gewoonte/verslaving een belangrijke factor was bij veel problemen. Daar wat aan doen leek mij zinvoller dan me te concentreren op het nieuwste hoge bloeddrukmedicijn. En leuker: voor mij heeft de ‘verslaafde’ iets ontroerends. Vaak mensen die heel gevoelig zijn, die worstelen met de eisen en verwachtingen van onze maakbare samenleving. Kwetsbaar zijn mag niet; stoer, sterk en mooi is de mantra. Dan is een drankje of wat, blowen, eten, snuiven welkome troost of ‘maatje’. Helaas kunnen die ‘instant oplossingen’ de baas over je worden.

drugsverslaving

snelle veranderingen 

 

Wat mij telkens weer opvalt in onze behandelingen, is hoe sterk en hoe snel het leven van iemand ten goede verandert als je aan de slag gaat om je slechte gewoonte/verslaving te vervangen door vreugdevollere gewoontes. -en dat een beetje volhoudt.. 😉

Wij spreken liever over ‘slechte gewoontes’ dan over verslaving. Waarmee wij het probleem niet willen bagatelliseren, maar de nadruk willen leggen op het feit dat verandering kan en dat daarmee zoveel te winnen is.

 

 

ONZE MAATSCHAPPELIJKE TAAK

Ook vind ik dat we een maatschappelijke taak hebben:
Door de macht van de sociale media, door het feit dat ons sociale leven zo gekoppeld is geraakt aan genotmiddelen wordt het steeds gewoner prooi te zijn van niet-zo-goede-gewoontes. Toch blijft het een taboe. Terwijl er tegenwoordig -bijna- niemand meer is zonder ‘bad habits’.

Kick your Habits wil zich inzetten voor een duurzame wereld waar plaats is voor de erkenning dat we als samenleving en Aarde kwetsbaar zijn. Een wereld waar bescheiden, dappere en veerkrachtige mensen wonen.

Kick your habits
vandaag nog!

alcoholverslaving-amsterdam-verslavingszorg-afkicken-2

Telefoon

van 9.00 - 17.00
020 - 737 0887

Adres

AMSTERDAM
Cornelis Krusemanstraat 75b
1075 NJ Amsterdam

UTRECHT
Maliesingel 55
3581 BR Utrecht