Ook beschikbaar in het: Engels

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...

Ook beschikbaar in het: Engels

2 glazen wijn per dag teveel?
Hoeveel wijn mag je drinken?

We lezen: 2 glazen wijn per dag teveel. Zeker de laatste tijd wordt er veel geschreven over hoeveel glazen alcohol per week of per dag je mag drinken. Iedereen die weleens een krant of social media bekijkt weet: we drinken teveel. De meeste mensen die drinken, drinken te veel. Met name degenen die elke dag drinken, zitten al snel boven de limiet.

2 glazen wijn per dag teveel

Hoeveel glazen wijn/alcohol per week of dag?
Wat nou als je dat wilt minderen? Dus als je denkt: die flessen wijn door de week, zijn die wel nodig? Daar zou ik graag wat aan doen. Maar hoe? Het is zo makkelijk en voor de hand liggend: je komt thuis na een dag gewerkt en geslooft en gestresst. T’is 17.00 uur. Jas uit, mob op tafel, tas en schoenen in de hoek, jij onderuit op de bank. Zucht, moe. Dan heb je wel wat beloning of troost verdiend. Voor degenen die nog roken, is het walhalla dan: een fles wijn uit de kast en een peukje. Voor degenen die niet meer roken, alleen een flesje wijn. –Maar die kunnen zich wel weer een duurder wijntje veroorloven. Zo kom je al snel op 2 glazen wijn per dag.

Tips om die halve fles wijn per dag te laten staan
Wat ontbreekt er aan bovenstaande schets van ons leven rond de klok van vijf?  HONGER/TREK ! We denken dat we moe zijn en enorme zin hebben in een troostend glaasje wijn. Maar onderhuids speelt er iets heel anders: we hebben vaak sinds de lunch niet meer gegeten en hebben eigenlijk gewoon honger/trek in eten.

Hier het ei van Columbus: zorg dat je voor 17.00 wat gegeten hebt en het lukt je veel gemakkelijker om van je ‘vijf uur wijntje’ af te blijven ! Zo kom je van je 2 glazen wijn per dag af.

Wil je meer tips en een houvast om te minderen met alcohol maar niet helemaal te stoppen? Bestel het boek Proost!

 

 

2 glazen wijn teveel