Wachttijd

Iedereen weet het in Nederland: de GGZ gaat gebukt onder de grote hoeveelheid aanmeldingen, met de bekende wachttijden tot gevolg. Helaas komt ook Kick your habits hier niet onderuit. Hoewel wij onze uiterste best doen om de wachttijd voor uw behandeling zo kort mogelijk te houden, kunnen we niet voorkomen dat u op een wachtlijst komt. 

NB: U komt pas op onze wachtlijst als wij zowel uw aanmeldformulier als de verwijsbrief ontvangen hebben! Het is mogelijk dat wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen als wij vragen hebben of wij de meest geëigende instelling voor u zijn.

De wachttijd is bij ons gelijk voor alle verzekeringen. In tegenstelling tot veel andere instellingen is er na een positieve intake geen wachttijd meer: dan gaat u gelijk aan de slag.

Hoe lang uw wachttijd gaat zijn, is niet precies te zeggen. Dit heeft ook te maken met het feit dat wij onze behandelingen maatwerk zijn. 

In het algemeen geldt als wachttijd tot de intake: (mei 2022)

  • Utrecht 3-6 weken
  • Amsterdam:  6-8 weken

Wij vinden het belangrijk u gedurende de wachttijd al een interessant en helpend aanbod te bieden, waar u zelf al mee aan de slag kunt. (via het secretariaat)

  • ons papieren werkboek
  • ons online programma.

NB. Zodra de wachtlijst te ver oploopt, organiseren wij in Amstederdam de Springplankgroep (naar een beter leven, geen AA) waar de leden in groepsverband onder onze begeleiding aan hun gewoontes werken. Hierna stroomt u door naar de individuele behandeling.

Contracten

De hoogte van de vergoeding door de basispolis komt voort uit het feit dat wij geen contracten hebben met de verzekeraars. De reden hiervoor is vooral dat wij al zoveel tijd kwijt zijn met alle administratie die zij van ons vragen, dat wij niet de energie willen opbrengen om ook nog over contracten met ze in gesprek te gaan. Bovendien: 1. Elke verzekeraar heeft weer zijn eigen eisenpakket en wij vinden het principieel verkeerd dat verzekeraars kunnen bepalen wat kwaliteit van zorg is. Dat is aan de overheid en aan u!

Let wel, wij zijn erg voor controle op het handelen in de gezondheidszorg, maar hebben een lichte allergie ontwikkeld tegen de manier waarop dat nu gebeurt. Wat ons betreft mogen ze onaangekondigd bij ons langs komen, gesprekken bijwonen, alles inzien en zo beoordelen of wij het goed doen. (Uiteindelijk waarschijnlijk ook nog een goedkopere manier van controle uitoefenen dan de tijd en geld die nu bij ons en bij hun gemoeid is met de huidige manier van doen.)