Wachttijd

Iedereen weet het in Nederland: de GGZ gaat gebukt onder de grote hoeveelheid aanmeldingen, met de bekende wachttijden tot gevolg. Helaas komt ook Kick your Habits hier niet onderuit. Hoewel wij onze uiterste best doen om de wachttijd voor uw behandeling zo kort mogelijk te houden, kunnen we niet voorkomen dat u op een wachtlijst komt. 

NB: U komt pas op onze wachtlijst als wij zowel uw aanmeldformulier, de verwijsbrief en de door u ingevulde ‘behandelovereenkomst’ ontvangen hebben! Het is mogelijk dat wij vervolgens telefonisch contact met u opnemen als wij vragen hebben of wij de meest geëigende instelling voor u zijn.

De wachttijd is bij ons gelijk voor alle verzekeringen. In tegenstelling tot veel andere instellingen is er na een positieve intake geen wachttijd meer: dan gaat u gelijk aan de slag.

Hoe lang uw wachttijd gaat zijn, is niet precies te zeggen. Dit heeft ook te maken met het feit dat wij onze behandelingen maatwerk zijn. 

In het algemeen geldt als wachttijd tot de intake: (juni 2024)

  • Utrecht 0 weken
  • Amsterdam:  4-5 weken
  • Groningen: 12-14 weken

Wij vinden het belangrijk u gedurende de wachttijd al een interessant en helpend aanbod te bieden, waar u zelf al mee aan de slag kunt. Daarom kunt u via het secretariaat ons wachtlijst werkboek aanvragen.

NB. Zodra de wachtlijst te ver oploopt, organiseren wij in Amsterdam de Springplankgroep (naar een beter leven, geen AA) waar de leden in groepsverband onder onze begeleiding aan hun gewoontes werken. Hierna stroomt u door naar de individuele behandeling.