Ook beschikbaar in het: Engels

Ook beschikbaar in het: Engels

Afkicken van je medicijnverslaving

“Mijn therapeut was iemand waarbij ik me op mijn gemak voelde, iemand die aanvoelde wat ik nodig had en iemand die mij nieuwe inzichten gaf waar mee ik verder kon. Ook gaf zij mij verantwoordelijkheid over mijn eigen behandeling waardoor ik me bewust werd van wat ìk wilde van de behandeling. Warme en fijne plek om te komen.”

Ervaring van een cliënt die bij ons de behandeling voor medicijnverslaving heeft afgerond. Gedeeld op de onafhankelijke beoordelingssite ‘Zorgkaart Nederland’.

We zorgen dat jij in beweginG komt op een manier die bij jou past.

medicijnverslaving

slaap- en kalmeringspillen

een pilletje te veel

Slaap- en kalmeringspillen (benzodiazepinen) worden gebruikt om angst, spanning en slapeloosheid tegen te gaan. Ze dempen de hersenactiviteit en het centrale zenuwstelsel. Je voelt je daardoor ontspannen, minder angstig en je valt makkelijker in slaap. 1.4 miljoen Nederlanders slikt dit op bijna dagelijkse basis. Helpt het je overdag, wanneer je je gestresst voelt of onzeker? Of kun je echt niet slapen zonder een slaappil? Kun jij niet meer zonder, maar merk je ook hoe die pillen je gevoelsleven dempen en je mat maken?

Wetenswaardigheden
over verslaving & VERSLAVINGSZORG

wanneer ben je verslaafd

Wanneer ben je verslaafd?

Is het een hele slechte gewoonte.. of..?

 

Lees verder

slaappillen verslaving

Verslaafd aan slaappillen

Al na twee weken dagelijks gebruik kan gewenning optreden. Je hebt er steeds meer van nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Lees verder

“Ontzettend blij en dankbaar voor deze club mensen. Na een aantal andere behandelingen bij andere instellingen is Kick een verademing gebleken. Met een goed samen doordacht en realistisch plan richting herstel werken aan de oplossing. I tip my hat!

Ervaring van een cliënt die een verslavingszorg (Amsterdam) behandeling bij ons heeft afgerond. Gedeeld op de onafhankelijke beoordelingssite ‘Zorgkaart Nederland’.

Risico’s

Slaap- en kalmeringspillen moet je eigenlijk niet langer dan een paar weken gebruiken. Dan gaan ze minder goed werken. Je hebt meer nodig om hetzelfde effect te bereiken en je loopt daarmee het risico verslaafd te raken.

Negatieve effecten van slaap- en kalmeringspillen:

  • Moe, slaperig, suf zijn overdag. Katerig gevoel.
  • Je kan je niet goed concentreren, je voelt je fysiek slap. Grotere kans op ongelukken
  • Gewichtstoename
  • Minder kunnen genieten van muziek, seks en andere plezierige dingen.
  • Geheugen werkt minder goed.
  • Je verdooft jezelf in plaats van dat je de problemen oplost. Je leert niet op een goede manier met stress en problemen om te gaan.
  • De combinatie met alcohol kan gevaarlijk zijn.
  • Onthoudingsverschijnselen: misselijk, trillen, zweten, hoofdpijn, slapeloosheid, angst, onrust, gevoelig voor prikkels, somber.
medicijnverslaving
medicijn verslaving

Medicijnverslaving
behandelconcept voor de drukke man of vrouw

Wij ontwikkelden een behandelconcept voor verslavingszorg in Amsterdam en Utrecht dat aansluit bij de huidige drukke man of vrouw met slechte gewoontes en verslavingen. Wij zien verslaving als een uit de hand gelopen normaal proces. Iets wat aanvankelijk vóór je werkte (plezier, troost, afleiding, zelfvertrouwen), keert zich tegen je.

We zorgen dat jij in beweging komt op een manier die bij je past.

We zorgen dat jij in beweging komt op een manier die bij je past.

Kick your habits
vandaag nog!

alcoholverslaving-amsterdam-verslavingszorg-afkicken-2

Telefoon

Van 9.00 - 17.00

Amsterdam & Utrecht: 020 - 737 0887

Groningen: 085 - 0477 234 

Adres

AMSTERDAM
Cornelis Krusemanstraat 75b
1075 NJ Amsterdam

UTRECHT
Maliesingel 55
3581 BR Utrecht

GRONINGEN
Kraneweg 87
9718 JL Groningen