Ook beschikbaar in het: Engels

Afkicken van je medicijnverslaving in Amsterdam of Utrecht

Wij behandelen cliënten zoals we zelf behandeld willen worden

“Mijn therapeut was iemand waarbij ik me op mijn gemak voelde, iemand die aanvoelde wat ik nodig had en iemand die mij nieuwe inzichten gaf waar mee ik verder kon. Ook gaf zij mij verantwoordelijkheid over mijn eigen behandeling waardoor ik me bewust werd van wat ìk wilde van de behandeling. Warme en fijne plek om te komen.”

Ervaring van een cliënt die in maart 2016 een behandeling bij ons heeft afgerond. Gedeeld op de onafhankelijke beoordelingssite ‘Zorgkaart Nederland’.

We zorgen dat jij in beweging komt op een manier die bij je past.

Slaap- en kalmeringspillen

Hoor jij ook tot de 1.4 miljoen Nederlanders die met grote regelmaat, zo’n beetje dagelijks een kalmeringstablet of slaappil slikt? Helpt het je overdag, wanneer je je gestresst voelt of onzeker? Of bent je 1 van degenen die echt niet kan slapen zonder een slaappil? Slik je ze eigenlijk al jaren? Is het eigenlijk eens begonnen toen het leven erg tegen zat en is het een gewoonte geworden? Maar merk je ook hoe die pillen je gevoelsleven dempen, je mat maken? Dat je weinig kleur meer in het dagelijks leven kunt zien, dat alles grijs en grauw is.

Slaap- en kalmeringspillen (benzodiazepinen) worden gebruikt om angst, spanning en slapeloosheid tegen te gaan. Ze dempen de hersenactiviteit en het centrale zenuwstelsel. Je voelt je daardoor ontspannen, minder angstig en je valt makkelijker in slaap. Slaappillen werken meestal snel en kort, kalmeringspillen langzamer en langer.

afkicken blowen amsterdam

Risico’s en bijwerkingen

Slaap- en kalmeringspillen moet je eigenlijk niet langer dan een paar weken gebruiken. Dan gaan ze minder goed werken. Je hebt meer nodig om hetzelfde effect te bereiken en je loopt daarmee het risico verslaafd te raken.

Negatieve effecten van slaap- en kalmeringspillen:

  • Moe, slaperig, suf zijn overdag. Katerig gevoel.
  • Je kan je niet goed concentreren, je voelt je fysiek slap. Grotere kans op ongelukken
  • Gewichtstoename
  • Minder kunnen genieten van muziek, seks en andere plezierige dingen.
  • Geheugen werkt minder goed.
  • Je verdooft jezelf in plaats van dat je de problemen oplost. Je leert niet op een goede manier met stress en problemen om te gaan.
  • De combinatie met alcohol kan gevaarlijk zijn.
  • Onthoudingsverschijnselen: misselijk, trillen, zweten, hoofdpijn, slapeloosheid, angst, onrust, gevoelig voor prikkels, somber.
afkicken blowen

Stoppen?

Zou je graag willen stoppen met slaap- of kalmeringspillen? Dat kan door geleidelijk af te bouwen. Je kan dan wel last krijgen van onthoudingsverschijnselen. Als je al lang slaap- of kalmeringspillen slikt vraag dan hulp bij jouw (huis)arts of neem contact met ons op. Eventueel kan je jouw pillen dan eerst vervangen door een middel met een langere werkingsduur voordat je rustig, onder begeleiding, afbouwt.

Als je contact met ons opneemt, overleggen we of wij kunnen bieden wat jij nodig hebt om rustig maar zeker van jouw probleem af te raken, waardoor je eindelijk weer helder zult kunnen denken en zien hoe kleurrijk het leven is.