Ook beschikbaar in het: Engels

verslavingszorg amsterdam

Wachttijd

U heeft zich bij ons aangemeld, waarvoor dank!
Onze goede reputatie is een groot cadeau, maar heeft tot gevolg dat wij een wachtlijst hebben voor individuele behandelingen in Amsterdam.

Wat we als oplossing bedacht hebben:

U kunt direct in Utrecht terecht, waar onze behandelaren ook werken. Dan ’schuift u door’ (als u dat wil), naar Amsterdam als daar ruimte is, met dezelfde behandelaar.

-U kunt na een korte intake snel starten in de nieuwe, kleine groep ‘Van elkaar kun je leren’. (Niet AA-achtig) Deze bestaat uit ‘starters’ en ‘bijna klaren’, dus mensen die aan het eind van hun behandeling zijn. Vanuit die groep stroomt u door naar de individuele behandeling.
Dat lijkt heel griezelig, maar de ervaring leert dat mensen die toch die stap zetten het een heel fijne en leerzame ervaring vinden. (Alles is vanzelfsprekend volstrekt vertrouwelijk.)

Elke woensdag 17.30 tot 18.45 bij Kick Your Habits.

We bieden wie liever wacht het volgende:

-Wij zouden u graag heel precies laten weten hoe lang de wachttijd is. Helaas lukt dat niet, het verloop van bestaande behandelingen is niet voorspelbaar genoeg.. Wij proberen dit op te lossen door u elke 2 weken een mail te sturen met daarin ‘hoeveel wachtenden er nog voor u zijn.’
Wel is het zo dat na een positieve intake de behandeling direct begint. (Dit in tegenstelling tot andere instellingen, waar de intake stante pede kan, maar je daarna moet wachten, vinden wij minder goed).
-We kunnen u als u wil ons werkboek sturen waarmee u alvast zelf aan de slag kunt (niet interactief vanwege de WGBO-wet op de geneeskundige behandelovereenkomst). 

Aanmelden

U kunt zich via onderstaand beveiligd formulier bij ons aanmelden.

Let op: teneinde in uw en ons belang de kans op een goede behandeling te vergroten, nemen we bij twijfel telefonisch contact met u op als pre-intake. Wij zijn bijvoorbeeld niet de goede plek voor frequent GHB en opiaat gebruik.

Als het aanmeldformulier is ingevuld en de verwijsbrief van uw huisarts of verwijzend psychiater binnen is, bespreken wij of we denken de juiste plek voor u te zijn. Wij nemen binnen een week nadat beiden bij ons binnen zijn, contact met u op over het vervolg.

NB: U moet er zelf voor zorgen dat de verwijsbrief naar ons toe komt.

Belangrijk te weten: na een positieve intake start de behandeling direct en we matchen client en behandelaar, omdat we een goede ‘klik’ tussen u en ons belangrijk vinden.