Wij zijn Kick your Habits

Matthijs Kruk

Matthijs Kruk

Psycholoog

Anneke Hage

Anneke Hage

Psycholoog

Marcus Huibers

Marcus Huibers

Commissaris

Jeanine Mac-Intosh

Jeanine Mac-Intosh

Administratie

Roman Kramer

Roman Kramer

Psychiater

Ronald Rietveld

Ronald Rietveld

Psycholoog

Daniel Robroeks

Daniel Robroeks

Manager bedrijfsvoering

Anouk Schmidt

Anouk Schmidt

Psycholoog

Marte Kaan

Marte Kaan

Psycholoog, psychotherapeut i.o

Jet Kranendonk

Jet Kranendonk

Psychiater

Sigrid Sijthoff

Sigrid Sijthoff

Arts en coach

Wieger Manschot

Wieger Manschot

Psycholoog, psychotherapeut i.o

John de Kok

John de Kok

Commissaris

Simone Cordewener

Simone Cordewener

Psycholoog

Praktijk

Praktijk

Amsterdam

Wij, Sigrid Sijthoff (rechts) en Helen van Empel (links), werkten als respectievelijk arts en psycholoog in een verslavingskliniek en ontwikkelden een behandelconcept dat aansluit bij de huidige drukke man of vrouw met slechte gewoontes en verslavingen. Wij zien verslaving als een uit de hand gelopen normaal proces. Iets wat aanvankelijk vóór je werkte (plezier, troost, afleiding, zelfvertrouwen) keert zich tegen je. 

In de afgelopen jaren verzamelden wij gelijkgestemden om ons heen. Wij werken altijd met behandelaars door wie wij zelf ook behandeld zouden willen worden.

Wij vinden het inspirerend om mensen met een verslavingsprobleem te begeleiden bij de verandering die ze willen doormaken. 

In 2017 heeft Helen van Empel afscheid genomen en zet Sigrid Sijthoff de organisatie als Kick your Habits voort. Samen met onze fantastische psychiaters, psychologen en onze ons zo dierbare cliënten…

Cliëntenraad

Als je bij ons in behandeling bent kan je meepraten en meedenken over het beleid. Daarvoor is een cliëntenraad ingesteld.

De leden van de cliëntenraad vertegenwoordigen iedereen die wat te maken krijgt met Sijthoff & Van Empel – Kick your Habits. Dat kunnen zowel (potentiële) cliënten en hun familie zijn, als bezoekers en patiëntenverenigingen.

Regelmatig overlegt de raad met de directie. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de cliënten. Hoe goed worden cliënten behandeld? Zijn er lange wachttijden? Dit zijn maar een paar voorbeelden uit het scala aan onderwerpen dat aan bod kan komen.

Ideeën of suggesties? 

Natuurlijk is jouw mening belangrijk. Heb je ideeën of suggesties? De Cliëntenraad nodigt je graag uit om jouw ervaringen te delen. Je kan je mening met de cliëntenraad delen door te mailen naar: clientenraad@kickyourhabitsl.nl

Het doel van de cliëntenraad

Het doel van de cliëntenraad van Sijthoff & Van Empel – Kick your Habits is de cliënt inspraak te geven. Deze moet kunnen meepraten over het beleid. Aandachtspunten zijn hierbij:

  • Bejegening van de cliënt
  • Tijd en aandacht voor de cliënt
  • Veiligheid
  • Privacy
  • Wachttijden
  • Huisvesting

De cliëntenraad komt op voor de belangen van de cliënt en wil de medezeggenschap van cliënten bevorderen. Doel hierbij is dat de zorgverlening beter wordt afgestemd op hun wensen en behoeften. Een optimale kwaliteit van zorg, zonder wachttijden en met een prettige behandeling.

Cliëntenraad, géén klachtencommissie

De cliëntenraad behandelt geen individuele klachten. Voor een klacht is er een klachtenprocedure. Die vind je HIER

.