Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...

Goede gewoonten, enkele voorbeelden

Ja ja, denk je dan. Zeker elke ochtend een rondje joggen om ’t blok. Maar dan moet ik weer douchen en vroeger opstaan dan de rest van de familie. Dat lukt me gewoon niet..

Over dat soort goede gewoonten, die ver afstaan van je huidige lifestyle, heb ik het dan ook niet, want die hou je toch niet vol.

Het moet een goede gewoonte zijn die je wel volhoudt. Een aantrekkelijke goede gewoonte.

Een goede gewoonte tegenover een bad habit stellen.

Een voorbeeld van een goede gewoonte die ik heb ingevoerd in plaats van mijn slechte gewoonte om elke dag wijn bij het eten te drinken is Waterkefir. Ik vind het net zo lekker als een glas prosecco. Ok, bijna net zo lekker. En dit wonderdrankje heeft bovendien alleen maar positieve effecten. Niet alleen is het goed voor je spijsvertering het kan er zelfs voor zorgen dat je beter slaapt. Je kunt het vergelijken met de effecten van pro-biotische drankjes als Yakult.

goede-gewoonten-voorbeelden
voorbeelden-goede-gewoonten

Een ander voorbeeld is dat je onderweg naar de koelkast om die fles eruit te trekken, in plaats van de fles, een appel neemt. Vaak heb je eigenlijk honger en denk je dat je drank nodig hebt. Een beetje eten, zoals een gezonder appel, kan dan al wonderen doen om je drankbeest te temmen.

Een laatste voorbeeld van een goede gewoonte is om je bad habit, van bank hangen en Netflix kijken om te zetten naar een good habit, namelijk Netflixen + een paar gewichtjes heffen.

Natuurlijk zou het goed zijn om in plaats van de fles uit de koelkast te trekken, dat je de marathon rent, maar dat is voor de meesten van ons niet een optie.

Wil je niet stoppen met drinken maar wel wat minder vaak automatisch naar de fles grijpen?
Lees dan het boek Proost.

 

2 glazen wijn teveel