2 biertjes per dag: ben je over de schreef?
De headlines laten er geen twijfel over bestaan: 2 biertjes per dag kunnen te veel zijn. Overal lees je tegenwoordig over de richtlijnen voor het wekelijks of dagelijks nuttigen van alcohol. Het is geen geheim dat we met zijn allen te veel drinken. Het lijkt erop dat de meerderheid van de mensen die van een drankje houden, zich geregeld boven de aanbevolen limiet bevindt, vooral degenen die dagelijks de bierflesjes open ploppen.
Maar hoeveel bier mag je nu echt drinken?
Stel je voor dat je jezelf eens afvraagt: zijn die biertjes door de week echt nodig? Misschien is het tijd voor een kleine koerswijziging. Het is een herkenbaar scenario voor velen: je komt na een lange, vermoeiende werkdag thuis, het is 17.00 uur. Jas uit, telefoon op tafel, tas en schoenen in de hoek, en jij ploft op de bank. Een diepe zucht ontsnapt je, je bent moe. Op dit moment lijkt niets zo verleidelijk als een beloning of een moment van troost. Voor degenen die vroeger rookten, was het ultieme genot een flesje bier uit de koelkast en een sigaretje erbij. Voor de niet-rokers is het gewoon een flesje bier. – Al kunnen zij zichzelf misschien trakteren op een wat duurder biertje. En voor je het weet, tik je die 2 biertjes per dag weg.
Hoe kun je dat halve litertje bier per dag laten staan?
Maar wat ontbreekt in dit plaatje van ons leven rond vijven? HONGER! Of beter gezegd, TREK! Het lijkt alsof vermoeidheid en de behoefte aan een troostend biertje de boventoon voeren, maar eigenlijk hebben we gewoon honger. We hebben vaak sinds de lunch niet meer gegeten en het knagende gevoel van trek in eten speelt een grote rol.
Het geheim om die ‘vijf-uur-biertjes’ te verminderen is eigenlijk heel eenvoudig: zorg ervoor dat je voor 17.00 uur iets hebt gegeten, en je zult merken dat die verleidelijke 2 biertjes per dag veel makkelijker te weerstaan zijn.
Wil je meer handige tips en advies over hoe je minder alcohol kunt drinken zonder volledig te stoppen? Plan een afspraak in met Kick your habits.