Ook beschikbaar in het: Engels

 

Afkicken van je gedragsverslaving in Amsterdam of Utrecht

 

Wij behandelen cliënten zoals we zelf behandeld willen worden

 

“Mijn therapeut was iemand waarbij ik me op mijn gemak voelde, iemand die aanvoelde wat ik nodig had en iemand die mij nieuwe inzichten gaf waar mee ik verder kon. Ook gaf zij mij verantwoordelijkheid over mijn eigen behandeling waardoor ik me bewust werd van wat ìk wilde van de behandeling. Warme en fijne plek om te komen.”

 

Ervaring van een cliënt die in maart 2016 een behandeling bij ons heeft afgerond. Gedeeld op de onafhankelijke beoordelingssite ‘Zorgkaart Nederland’.

 

WE ZORGEN DAT JIJ IN BEWEGING KOMT OP EEN MANIER DIE BIJ JE PAST.

Werken, winkelen, contact met anderen..

Normale, noodzakelijke en met een beetje geluk plezierige onderdelen van het leven. Helaas kunnen deze normale bezigheden abnormale vormen aannemen en ons leven gaan beheersen.

Dat komt enerzijds door de ‘superversies’ van normale prikkels. Online en ‘echte’ overdaad; alles is altijd te koop en binnen handbereik met de creditcard. We kunnen altijd en overal werken en onze beschikbaarheid en ijver is zichtbaarder dan ooit; meteen reageren op mail, als eerste reageren in de online werkomgeving. Bij elke ‘pling’ uit je telefoon de belofte van bevestiging, aandacht

Daar komt bij dat mensen zijn evolutionair gezien reuze gevoelig zijn voor instant bevrediging. Het was voor onze hongerige voorouders verstandig een lekker boutje dat langs kwam wandelen zo snel mogelijk te verschalken. Op één of andere manier passen vele lekkere hapjes van deze tijd al te goed in die behoefte. Wij zijn geprogrammeerd om alles NU en VEEL te willen.

afkicken blowen amsterdam

Bevredigend?

Het lijkt alsof we met de huidige overdaad- en met we bedoelen we ook onze hersenen- steeds prikkelgevoeliger worden.

We worden constant omspoeld door aantrekkelijke hapjes, koopjes, filmpjes of berichtjes. Als we het naar binnen happen voelen we ons eventjes lekker verzadigd. Maar dat genot is van korte duur en al snel voelen we ons gejaagd en verlangen we naar het volgende.

Het probleem is dat het harde werken, nog meer spullen kopen en 24/7 online ‘contact’ met je negenhonderdelf beste vrienden niet echt bevredigend is. Je bent je daar niet van bewust, je neiging is juist om nog meer van hetzelfde te doen om toch die bevrediging te vinden waar je zo naar verlangt. Je ziet niet meer dat je precies de andere kant op moet. En als je het (soms) wel ziet ben je bang dat het je niet zal lukken.

afkicken blowen

Herkenbaar?

 

 • Ik doe ‘het’ (kopen, werken, social media etc) vaker en langer dan ik wil.
 • De spanning neemt toe voordat ik toegeef aan een impuls.
 • Ik wil het wel veranderen maar het lukt niet.
 • Het neemt veel tijd en aandacht in beslag.
 • Ik kan me gejaagd, onrustig voelen als ik ‘het’ niet kan doen.
 • Mijn prestaties op mijn werk of opleiding lijden er onder.
 • Ik komt minder aan sport en andere leuke dingen toe.
 • Ik heb soms ruzie of ‘gezeur’ over mijn gedrag.
 • Ik besteed minder tijd en aandacht aan vrienden en geliefden.
 • Ik voel me soms schuldig, beschaamd als ik het gedaan heb.
 • Bij werk: ik merk soms dat het me teveel kost, dat ik uitgeput raak. 

Hoe eerder je in dit proces ingrijpt, hoe beter je hiervan herstelt. Wij helpen je als we kunnen graag om op een andere manier met prikkels, stress, werk en geliefden om te gaan. Als je contact met ons opneemt,  overleggen we of wij kunnen bieden wat jij nodig hebt.