Ook beschikbaar in het: Dutch

Stoppen met roken

Na veel pogingen om te stoppen met roken, heb ik het eindelijk gedaan. Ik heb 45 jaar gerookt en ben minstens 10 keer gestopt, van een paar weken tot bijna 3 jaar. De hulp en de aanpak van Kick Your Habits heeft mij echt geholpen om de volgende stap te zetten naar een rookvrij leven.

Ervaring van een cliënt die bij ons de behandeling voor rookverslaving heeft afgerond. Gedeeld op de onafhankelijke beoordelingssite ‘Zorgkaart Nederland’.

LET OP: De verzekeraars vinden dat stoppen met roken bij de huisarts thuishoort. Het wordt bij ons alleen vergoed als je je ook voor een andere slechte gewoonte wilt laten behandelen.

We zorgen dat jij in beweginG komt op een manier die bij jou past.

rookverslaving

Morgen wordt echt mijn laatste sigaret

de verslaving van nicotine

Nicotine is een stimulerend middel. In lage doseringen geeft het een lekker gevoel. Je voelt je rustig en ook allert, je kan je beter concentreren. Angst en spanning nemen af. Helaas verdwijnt dit positieve psychische effect al na een paar minuten. De lichamelijke effecten zoals verhoging van de bloeddruk en hartslag, en vermindering van de eetlust houden wat langer aan.

Bij een hogere dosis nicotine krijg je het tegengestelde effect. Je wordt zenuwachtig, onrustig, je kan je niet meer goed concentreren. Dit tegengestelde effect krijg je ook als de nicotine is uitgewerkt, en dat gebeurt heel snel bij nicotine. Die vervelende ontwenningsverschijnselen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je weer een nieuwe dosis nicotine neemt. Hierdoor kan roken erg verslavend zijn.

Wetenswaardigheden
over verslaving & VERSLAVINGSZORG

rookverslaving

Effecten van stoppen met roken

Stoppen met roken is altijd zinvol, je longen kunnen zich herstellen!

Lees verder

wat roken doet met je huid

Wat roken doet met je huid

Je weet ongetwijfeld dat roken niet goed voor je is. Er zijn veel negatieve gevolgen van roken.

Lees verder

Ik kwam bij Kick Your Habits om van het drinken en roken af te komen. Psychisch was ik er slecht aan toe. Mijn behandeling heeft negen maanden geduurd en de wekelijkse gesprekken met mijn therapeut hebben me goed geholpen. In het begin van de behandeling is het één keer misgegaan, maar inmiddels voel ik me veilig bij mezelf en ben ik niet meer bang voor een terugval. Ik drink en rook absoluut niet meer. En ik beveel Kick Your Habits van harte aan”

 

Ervaring van een cliënt die een verslavingszorg behandeling bij ons heeft afgerond. Gedeeld op de onafhankelijke beoordelingssite ‘Zorgkaart Nederland’.

Negatieve gevolgen van roken

 Je weet ongetwijfeld dat roken niet goed voor je is. Je conditie wordt slechter, je huid veroudert sneller en het is slecht voor je gebit en adem.

Op lange termijn neemt het risico op  onder andere kanker, hoge bloeddruk, een beroerte, een hartaanval en chronische bronchitis toe. Geen lijstje om vrolijk van te worden.

Gelukkig is er ook een zonnige kant.

  • Als het je lukt (een periode) niet te roken zijn er meteen positieve effecten
  • Als je een dag niet rookt dalen hartslag en bloeddruk en beginnen de longen zich schoon te maken
  • Als je een paar dagen niet rookt is de nicotine uit je lijf, heb je al wat meer lucht en ruik en proef je beter.
  • Als je een maand niet rookt is je conditie beter, werken je longen beter en is het hoesten voorbij.
  • Als je een jaar niet rookt heb je al 50% minder kans op hart- en vaatziekte en ook het risico op andere ziektes neemt steeds verder af.

Wil je stoppen met roken? Zoek steun. Praat met mensen in je omgeving, zoek hulp, ga naar je huisarts of neem contact op met ons.

hulp-bij-alcohol-verslaving

stoppen met roken
behandelconcept voor de drukke man of vrouw

Wij ontwikkelden een behandelconcept voor verslavingszorg in Amsterdam en Utrecht dat aansluit bij de huidige drukke man of vrouw met slechte gewoontes en verslavingen. Wij zien verslaving als een uit de hand gelopen normaal proces. Iets wat aanvankelijk vóór je werkte (plezier, troost, afleiding, zelfvertrouwen), keert zich tegen je.

We zorgen dat jij in beweging komt op een manier die bij je past.

Als je contact met ons opneemt, overleggen we of wij kunnen bieden wat jij nodig hebt. Je moet je goed realiseren dat als je alleen voor stoppen met roken bij ons in behandeling wilt, dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Die vinden dat ‘stoppen met roken’ bij de huisarts thuis hoort.

Kick your habits
vandaag nog!

alcoholverslaving-amsterdam-verslavingszorg-afkicken-2

Telefoon

Van 9.00 – 17.00

Amsterdam & Utrecht: 020 – 737 0887

Groningen: 085 – 0477 234 

Adres

AMSTERDAM
Cornelis Krusemanstraat 75b
1075 NJ Amsterdam

UTRECHT
Maliesingel 55
3581 BR Utrecht

GRONINGEN
Kraneweg 87
9718 JL Groningen