Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...

Je weet ongetwijfeld dat roken niet goed voor je is. Je conditie wordt slechter, je huid veroudert sneller en het is slecht voor je gebit en adem. Er zijn heel veel negatieve gevolgen van roken voor je huid. In deze blog lees je wat roken doet met je huid.

Sneller ouder worden

Door te roken krijg je huid minder zuurstof en voedingsstoffen. De huid kan daardoor bleek worden of een ongelijkmatige kleur krijgen. Rokers krijgen eerder en diepere rimpels. Verder beschadigt je als roker de bouwstenen van de huid waardoor deze verzakt. Je krijgt daardoor niet alleen een verzakte gezicht, maar ook de armen en borsten gaan verzakken.


Stoppen met roken positieve gevolgen

We weten nu wel dat er een heleboel negatieve gevolgen zijn als je rookt, maar er zijn positieve gevolgen als je stopt met roken, namelijk:

  • Als je een dag niet rookt dalen hartslag en bloeddruk en beginnen de longen zich schoon te maken
  • Als je een paar dagen niet rookt is de nicotine uit je lijf, heb je al wat meer lucht en ruik en proef je beter.
  • Als je een maand niet rookt is je conditie beter, werken je longen beter en is het hoesten voorbij.
  • Als je een jaar niet rookt heb je al 50% minder kans op hart- en vaatziekte en ook het risico op andere ziektes neemt steeds verder af.

wat roken doet met je huid

Als je contact met ons opneemt, overleggen we of wij kunnen bieden wat jij nodig hebt. Je moet je goed realiseren dat als je alleen voor stoppen met roken bij ons in behandeling wilt, dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Die vinden dat ‘stoppen met roken’ bij de huisarts thuis hoort.