Ook beschikbaar in het: Engels

Verzekering 2018

“Elke dag de voornemens te veranderen, maar er niet aan toe komen. Steeds harder voor mezelf, steeds meer drank erin.”

Uw behandeling valt bij ons onder de verzekerde zorg

1. Alle verzekeraars vergoeden op zijn minst 70% van de behandeling.

2. Wij verhalen nooit de hele resterende 30% op u, maar een veel lagere inkomensafhankelijke eigen bijdrage.
3. Wij raden u aan een restitutiepolis te nemen.

 

verslavingszorg amsterdam

Tijdelijke patiëntenstop

Wij willen de wachttijd beperken tot 3 weken. Zodra die in zicht is en wij dus weer lucht hebben, verschijnt er op deze plek een link naar het aanmeldformulier.

We zijn parallelle alternatieven aan het ontwikkelen, zodat u niet met lege handen staat als u uw gewoontes wilt veranderen.

Onze goede naam leidt tot wijdere bekendheid, wat een groot compliment is. De keerzijde is dat wij om onze kwaliteit te kunnen blijven waarborgen, een limiet moeten stellen aan het aantal mensen dat wij tegelijkertijd kunnen behandelen.

Als het aanmeldformulier is ingevuld en de verwijsbrief van uw huisarts of verwijzend psychiater binnen is, bespreken wij in het intaketeam of we denken de juiste plek voor u te zijn. Hier nemen wij contact met u over op. Belangrijk te weten: na een positieve intake start de behandeling direct en we matchen client en behandelaar, omdat we een goede ‘klik’ tussen u en ons belangrijk vinden.

 

 

Restitutiepolis

Wij raden mensen een restitutiepolis/vrije artsenkeuze polis aan. Met deze verzekering wordt ongeveer 100% vergoed, en wat de verzekeraars niet vergoeden, verhalen wij niet op u. Via een zogeheten acte van sessie handelen wij de betaling af met de verzekeraar, de rekening komt niet in eerste instantie naar u.

Deze polis kost u per maand een paar euro extra. Bijvoorbeeld bij Zilveren Kruis € 7/mnd meer. U bent dan voor 100% verzekerd voor ook de wat meer kleine/bijzondere instellingen zoals die van ons (het ‘eigen risico’ staat hier los van).

Alle verzekeraars hebben een restitutiepolis in hun pakket -ook al adverteren ze er niet mee-.

Een aantal verzekeraars bieden alleen restitutiepolissen aan. Bijvoorbeeld ONVZ en DSW. Van deze 2 adviseren wij u een polis af te sluiten bij DSW: een efficiente, aardige verzekeraar die goed meedenkt met zowel clienten, hulpverleners en het belang van een goede, goedkope gezondheidszorg.

ONVZ raden wij ten sterkste af. Zij zijn het voorbeeld van een old school bureaucratische, de zorg op kosten jagende, amateuristische verzekeringsmaatschappij. 

Naturapolis/basispolis

Mensen kiezen vaak voor een natura=basispolis met veel aanvullingen. Deze kosten vaak veel en het is de vraag of dit zich terugbetaalt. Zie nu.nl.

Als u een basis/naturapolis heeft, vergoedt de verzekeraar ongeveer 70%. Wij vragen niet de resterende 30% eigen bijdrage, maar een eigen bijdrage die neerkomt op ongeveer 10% van de kosten.

Dat doen we op vertrouwen en inkomensafhankelijk, zodat de rijkste schouders de zwaarste lasten dragen. In de praktijk betekent dat een eigen bijdrage van € 120 voor de hele behandeling bij een modaal inkomen. Lagere inkomens € 80 voor de hele behandeling, de hoogste inkomens € 400. (ook dit staat los van het ‘eigen risico’)

Contracten

De hoogte van de vergoeding door de basispolis komt voort uit het feit dat wij geen contracten hebben met de verzekeraars. De reden hiervoor is vooral dat wij al zoveel tijd kwijt zijn met alle administratie die zij van ons vragen, de zogeheten ‘vink-gezondheidszorg’ dat wij niet de energie willen opbrengen om ook nog over contracten met ze in gesprek te gaan.

Let wel, wij zijn erg voor controle op het handelen in de gezondheidszorg, maar hebben een lichte allergie ontwikkeld tegen de manier waarop dat nu gebeurt. Wat ons betreft mogen ze onaangekondigd bij ons langs komen, gesprekken bijwonen, alles inzien en zo beoordelen of wij het goed doen. (Uiteindelijk waarschijnlijk ook nog een goedkopere manier van controle uitoefenen dan de tijd en geld die nu bij ons en bij hun gemoeid is met de huidige manier van doen.)

Onderzoek wijst uit dat hulpverleners in de GGZ 30% van hun tijd kwijt zijn met administratie. Die tijd kunnen wij niet aan uzelf besteden.

Zie ook en onderteken www.regelgekte.nl