Ook beschikbaar in het: Engels

 

Verzekering 2024

“Elke dag de voornemens te veranderen, maar er niet aan toe komen. Steeds harder voor mezelf, steeds meer drank erin.”

Uw behandeling valt bij ons onder de basisverzekering.

Onze zorg valt onder de basisverzekering en wordt geheel of grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar.
Dat klinkt mooi, maar ideaal is het allemaal niet. Leggen we u uit.

Wij hebben voor 2024 met een aantal zorgverzekeraars contracten afgesloten:  Zorg en Zekerheid, CZ, en DSW en VGZ.  Bent u bij éen van deze partijen verzekerd, dan wordt uw behandeling volledig vergoed totdat we door het budget van die verzekeraar heen zijn. (Bij VGZ zijn we nu al door ons budget heen, dus we kunnen pas later in het jaar weer nieuwe VGZ verzekerden aannemen. Bij Zorg en Zekerheid hebben we geen plafond, heel aardig en fijn, die zien wat wij bereiken en ondersteunen dat)

Kick your Habits groeit en bloeit, steeds meer mensen snappen dat wat velen van ons nodig hebben een combinatie is van ‘werken aan je slechte gewoontes’ en ‘ontdekken en behandelen wat er achter zit’. Die wens tot groei betekent dat we er voor kiezen niet met alle verzekeraars contracten af te sluiten. We zijn ons er tegelijkertijd goed bewust van dat we als zorg ons steentje moeten bijdragen aan het beteugelen van de kosten van de zorg. Maar zien ook hoeveel groter de kwaliteit van leven is die mensen door onze behandeling krijgen, wat vervolgens leidt tot een lagere zorgconsumptie later in het leven.

Met de andere verzekeraars hebben wij geen contract afgesloten en zijn wij vrijer in hoe wij uw behandeling aan willen pakken. Ook is er dan geen sprake van een budgetplafond. Helaas krijgen wij dan ook minder vergoed. Namelijk gemiddeld 69 % van het marktconforme tarief/NZA tarief. Bijna alle andere GGZ-instellingen factureren u vervolgens de rest. Omdat wij het maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel hebben, vragen wij u niet 31% te betalen, maar 10 % van de kosten. (En 15 % als u heel erg veel verdient, want dan boft u. )
Eens in de ongeveer 10 weken krijgt u van ons een rekening. Mocht dit u in financiële problemen brengen, lossen we het samen met u op.

Alles bij elkaar vervelend dat we genoodzaakt zijn u een eigen bijdrage te vragen, maar u moet maar denken, u hebt dat er al snel uit als u onze behandeling volgt en uw slechte gewoontes inwisselt voor betere..