Ook beschikbaar in het: Engels

Verzekering 2022

“Elke dag de voornemens te veranderen, maar er niet aan toe komen. Steeds harder voor mezelf, steeds meer drank erin.”

Uw behandeling valt bij ons onder de verzekerde zorg

Als u een basis/naturapolis heeft, vergoedt de verzekeraar ongeveer 70%.
Wij verhalen nooit de hele resterende 30% op u, maar een veel lagere inkomensafhankelijke eigen bijdrage. (die staat los van uw eigen risico van minstens E385). Deze eigen bijdrage komt neer op 10% van de kosten. Deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en op vertrouwen, zodat de rijkste schouders de zwaarste lasten dragen. In de praktijk betekent dit een eigen bijdrage van E120 voor de hele behandeling per jaar bij een modaal inkomen. Lagere inkomens E 80 en de hoogste inkomens betalen E400. (dus los van het eigen risico). NB: door het verbeteren van uw gewoontes hebt u het er al snel uit….

Om ook over na te denken
Een aantal polissen brengen erg veel administratieve lasten voor organisaties als de onze met zich mee. Om u te informeren: Zorg en Zekerheid en ASR zijn voor ons een drama. Die verzinnen allerlei specifieke eisen om tot vergoeding over te gaan die weinig met goede zorg te maken hebben. (Vaak alleen maar de zorg duurder maken)  Veel efficiënter en sympathiek is Zilveren Kruis.
Dit alleen ter info, u beïnvloeden mogen instellingen van rechtswege niet.

Lees ook nog even hieronder over ‘Contracten’

 


Restitutiepolis

Mensen kiezen vaak voor een natura=basispolis met veel aanvullingen. Deze kosten vaak veel en het is de vraag of dit zich terugbetaalt.  

Wij adviseren u een RESTITUTIEPOLIS te nemen. U betaalt €10-€12 per maand meer, maar bent voor 100% vergoed voor alle bijzondere zorg in Nederland. 

Wat niet geldt voor alle ‘aanvullende verzekeringen’ waar mensen vaak veel geld aan uitgeven en relatief weinig voor terugkrijgen.

LET OP: een toenemend aantal verzekeraars gaat op de stoel van de overheid zitten. Zij besluiten organisaties als de onze die zonder contracten werken maar de 70 % te vergoeden waar zij wettelijk toe verplicht zijn. Dus helaas moeten wij u dan toch een eigen bijdrage vragen.

 

 

 

 

Contracten

De hoogte van de vergoeding door de basispolis komt voort uit het feit dat wij geen contracten hebben met de verzekeraars. De reden hiervoor is vooral dat wij al zoveel tijd kwijt zijn met alle administratie die zij van ons vragen, dat wij niet de energie willen opbrengen om ook nog over contracten met ze in gesprek te gaan. Bovendien: 1. Elke verzekeraar heeft weer zijn eigen eisenpakket en wij vinden het principieel verkeerd dat verzekeraars kunnen bepalen wat kwaliteit van zorg is. Dat is aan de overheid en aan u!

Let wel, wij zijn erg voor controle op het handelen in de gezondheidszorg, maar hebben een lichte allergie ontwikkeld tegen de manier waarop dat nu gebeurt. Wat ons betreft mogen ze onaangekondigd bij ons langs komen, gesprekken bijwonen, alles inzien en zo beoordelen of wij het goed doen. (Uiteindelijk waarschijnlijk ook nog een goedkopere manier van controle uitoefenen dan de tijd en geld die nu bij ons en bij hun gemoeid is met de huidige manier van doen.)