Ook beschikbaar in het: Engels

Ervaringen van een cliënte die een behandeling bij ons heeft afgerond

Voor mij is het belangrijkst geweest dat ik in de gesprekken mijn innerlijke dialoog hardop uitsprak en mijn “waarheden” aan de werkelijkheid begon te toetsen. Ik had zoveel negatieve aannames over anderen en mezelf en alle manieren waarop ik tekort schoot en tekort werd gedaan. Zoveel onzekerheid en verdriet werd spanning en woede en die overlaadde ik met drank.

Toen dat een verslaving werd, had ik nog meer om boos over te zijn op mezelf, en werd ik fysiek en mentaal steeds zwakker. Elke dag de voornemens te veranderen, maar er niet aan toe komen. Steeds harder voor mezelf, steeds meer drank erin.

Ik heb geleerd meer overstijgend naar mezelf te kijken, niet alles te geloven wat ik denk, mezelf veel positiever en milder toe te spreken, zelfs te lachen om het eindeloze geworstel dat het leven zo vaak is.

Nu is er minder woede, en daardoor ook minder zucht.

De behandeling heb ik als een enorme steun ervaren, een veilige haven waar ik niet veroordeeld werd en mijn eigen keuzes kon blijven maken.

Alsof we samen mijn kracht opnieuw ontdekten, en dat het goed is dat er in die kracht een grote kwetsbaarheid ligt.