Ook beschikbaar in het: Engels

Hou je vast, morgen is volgens sommige so-called experts de meest deprimerende dag van het jaar..

Nog lang geen voorjaar, vies weer, de rekeningen van een dure decembermaand verstoppen je mailbox, Trump komt eraan, en bovenal…: je goede voornemens zijn mislukt..

Je bent toch weer gaan drinken, je bent niet verder gekomen dan de intake op de sportschool en gisteren gezwicht voor een rol Oreo’s

De beste oplossing is: werk afbellen, hele dag in bed blijven, pan soep laten bezorgen, niet bewegen en wachten tot ‘ie weer voorbij is.

Next best is bedenken: Gut, wat ontzettend jammer nou dat het niet helemaal volgens plan gelopen is. ‘Maar ik weet ook: elk nadeel heb z’n voordeel. Ik moet leren dat het geen zin heeft om zo impulsief en als een kip zonder kop te werk gaan.’   Het moet meer lange termijn. (evidence based) Ik ga bedenken ‘hoe ik wil dat mijn leven er over een aantal jaren uitziet. Wie wil ik dan zijn, wat vind ik dan belangrijk?’

En aan de hand daarvan maak je een plan. Schrijf dat ook op en lees het tevreden een paar keer door. Of: print het groot uit en hang het op de ijskast. Dat is genoeg.

Zie ook mijn blog www.sigridsijthoff.nl