Ook beschikbaar in het: Engels

 

.‘Ik kan niet slapen  is een veel voorkomend probleem. We attaqueren het vaak met ‘een slaapmutsje‘, een slokje -of meer- van het één of ander.  En denken dat we daar beter van slapen

Hier de ervaringen van mensen over Slapen-Zonder:

De start van de dag is veel makkelijker zonder slaapmutsje :
‘Vroeger werd ik steevast nogal brak wakker werd, geen zin in de dag, moest mezelf echt opkalefateren met een paar koppen koffie. Nu ik niet drink, sta ik nog steeds niet juichend op, maar ik voel me wel fris en sterk, ik heb het gevoel dat ik de dag wel aan kan.’

Je slaapt veel beter zonder slaapmutsje:
‘ik dronk om maar goed te slapen. Ik dacht altijd: zonder een wijntje val ik niet in slaap. Nu blijkt het tegendeel waar te zijn, had ik nooit verwacht! Ik slaap rustig en diep, vaak zelfs in één keer door. Met drank viel ik weliswaar makkelijk in slaap, maar ik werd ook een paar keer per nacht wakker. 4 uur ’s ochtends vaste prik, al was het alleen maar omdat ik naar de wc moest. Doodvermoeiend eigenlijk. ‘

Je bent overdag fitter zonder slaapmutsje:
‘Omdat mijn slaap nu van zoveel betere kwaliteit is, ben ik overdag veel fitter. Ik ben mijn ‘afternoon dip’ niet helemaal kwijt, maar het is wel veel minder. Ik kan de dag beter aan zonder slaapmutsje. En dat is heerlijk!’